Mango lassi Chia Pudding

2020-05-12
Mango lassi Chia Pudding

Mango lassi Chia Pudding

Poszukujesz deseru, który będzie jednocześnie smaczny, dietetyczny i pozwoli Ci zaspokoić pragnienie na słodycze? Wypróbuj nasz owocowy, lekki deser o nazwie – Mango Lassi Chia pudding! To połączenie napęczniałych w mleku nasion Chia ze zblendowanym mango, masą jogurtową, pyszną konfiturą agrestową i świeżymi owocami zaskoczy Twoje podniebienie. Sprawdź jak łatwo przygotować ten pyszny deser.

Składniki:

  • 200 ml mleka 2%
  • 100 ml mleczka kokosowego
  • 5 łyżek nasion chia
  • 2 łyżki miodu Manufaktura Wielkopolska
  • 200 g jogurtu greckiego lub naturalnego gęstego
  • 1 dojrzałe mango
  • 4 łyżki konfitury agrestowej Manufaktura Wielkopolska
  • kilka truskawek
  • kilka borówek

Przygotowanie:

  1. Nasiona chia zalać mlekiem i mleczkiem kokosowym.
  2. Mango obrać, wyjąć pestkę i zblednować na gładki mus.
  3. Masę dodać do nasion chia, wymieszać i odstawić na dwie godziny do lodówki.
  4. Po tym czasie do dwóch szklanek nałożyć po równo napęczniałe nasiona chia wraz z musem, delikatnie wcisnąć truskawkę na krawędź szklanki.
  5. Następnie nałożyć po dwie łyżki jogurtu naturalnego wymieszanego z miodem.
  6. Wierzch udekorować 2 łyżeczkami konfitury agrestowej i świeżymi owocami.
  7. Ponownie włożyć do lodówki na minimum godzinę lub na całą noc.
  8. Smacznego!

    Autorem przepisu jest Joanna Małagowska – Po prostu pycha
Pokaż więcej wpisów z Maj 2020
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel