Mango lassi Chia Pudding
2020-05-12

Mango lassi Chia Pudding
Poszukujesz deseru, który będzie jednocześnie smaczny, dietetyczny i pozwoli Ci zaspokoić pragnienie na słodycze? Wypróbuj nasz owocowy, lekki deser o nazwie – Mango Lassi Chia pudding! To połączenie napęczniałych w mleku nasion Chia ze zblendowanym mango, masą jogurtową, pyszną konfiturą agrestową i świeżymi owocami zaskoczy Twoje podniebienie. Sprawdź jak łatwo przygotować ten pyszny deser.

Składniki:
- 200 ml mleka 2%
- 100 ml mleczka kokosowego
- 5 łyżek nasion chia
- 2 łyżki miodu Manufaktura Wielkopolska
- 200 g jogurtu greckiego lub naturalnego gęstego
- 1 dojrzałe mango
- 4 łyżki konfitury agrestowej Manufaktura Wielkopolska
- kilka truskawek
- kilka borówek
Przygotowanie:
- Nasiona chia zalać mlekiem i mleczkiem kokosowym.
- Mango obrać, wyjąć pestkę i zblednować na gładki mus.
- Masę dodać do nasion chia, wymieszać i odstawić na dwie godziny do lodówki.
- Po tym czasie do dwóch szklanek nałożyć po równo napęczniałe nasiona chia wraz z musem, delikatnie wcisnąć truskawkę na krawędź szklanki.
- Następnie nałożyć po dwie łyżki jogurtu naturalnego wymieszanego z miodem.
- Wierzch udekorować 2 łyżeczkami konfitury agrestowej i świeżymi owocami.
- Ponownie włożyć do lodówki na minimum godzinę lub na całą noc. Smacznego!
Autorem przepisu jest Joanna Małagowska – Po prostu pycha
Pokaż więcej wpisów z
Maj 2020